HR-ketels, een waar genot voor uw portemonnee

De HR-ketel is tegenwoordig bij iedereen bekend, maar nog niet iedereen heeft er een. Met besparingen tot 20% per jaar kan dit echter de perfecte investering zijn. Maar HR-ketels zijn niet goedkoop en hoe beter hoe duurder. U kunt natuurlijk sparen voor een, maar er zijn nog meer mogelijkheden.

Ketel kopen

Hoewel HR-ketels nog steeds een aardige investering zijn kosten ze al veel minder dan 10 jaar geleden. De prijzen starten bij 800 euro en kunnen omhoog gaan tot 2500 euro of meer. Helaas kunt u niet altijd voor de goedkoopste gaan! Als u een te kleine ketel aanschaft moet deze harder werken om de woning te verwarmen en zult u alsnog hoge kosten hebben. Raadpleeg een aantal adviseurs en kies de beste offerte! Kijk ook eens bij Ragiro voor een condensatieketel.

Ketel op afbetaling (leasen)

Er zijn veel energieaanbieders en installatiebedrijven waarbij u tegenwoordig een ketel kunt leasen. Op de lange termijn bent iets duurder uit omdat hier ook andere kosten worden meegenomen zoals onderhoud, rente, installatie, administratie, etc. Maar het is wel een perfecte manier om een nieuwe en misschien iets duurdere ketel aan te schaffen zonder een aanslag te doen op uw portemonnee.

Ketel huren

Voor degenen die met een krap budget zitten is er nog een optie: een HR-ketel huren. Voor slechts een klein bedrag per maand ziet u de jaarrekening enorm dalen! Hierbij wel rekening houdend met het feit dat uw woning ook goed geïsoleerd moet zijn. Als u gaat verbouwen is het direct een mooi moment om de vloer te laten doen. Kies bijvoorbeeld voor kurkvloeren in uw woning. Dit geeft een natuurlijke uitstraling en is onderhoudsvriendelijk.

Er zijn dus oplossingen voor elk budget en elke woning!